کشاورزی استفاده از روغن بادام تلخ باعث کاهش از دست دادن آب و چروکیدگی پوست میوه انار و جلوگیری از کاهش کیفیت پوست میوه انار می شود |
1- بسته به رقم رنگ پوست و آب میوه قرمز می شود.
2- بایستی اسیدیته آب میوه پایین تر از 85/1 درصد باشد. (بی نام، 1387).
تأخیر در برداشت باعث کاهش وزن، کاهش شفافیت و مرغوبیت دانه، افزایش درصد آلودگی به کرم گلوگاه، افزایش درصد ترکیدگی و کاهش خاصیت انبارمانی میوه میگردد. پایمرد (1391) گزارش داد ارتباط معنی داری بین کیفیت میوه و زمان برداشت میوه انار وجود دارد.
از عوامل مؤثر در افزایش انبارمانی میوه ها، کاهش سرعت رسیدن و تنفس و به تعویق انداختن مرحله پیری میباشد که بدین منظور باید رطوبت میوه حفظ شود (اثنی عشری و زکائی خسروشاهی ، 1387). یکی از روشهایی که برای جلوگیری از اتلاف رطوبت در میوه انار مورد استفاده قرار میگیرد، پوشاندن میوه با یک ماده جلوگیری کننده از اتلاف رطوبت میباشد. یکی از این ترکیبات واکسها هستند، واکس ها از تبخیر آب و چروک شدن پوست میوه جلوگیری کرده و زمان انبارداری را طولانی تر می کنند. واکسها همچنین ضایعاتی مانند سرمازدگی و قهوهای شدن را کاهش داده و در طول دوره انبارداری تعرق را کمتر می کند ضمن اینکه باعث حفظ یا بهبود کیفیت ظاهری میوه میشوند (اوبنلند[14]، 2008). واکسها به تنهایی یا همراه با تیمارهای دیگر به کار میروند. گزارش شده است استفاده از آب گرم درمانی و واکس پرونولیج[15] باعث حفظ کیفیت میوه انار و کاهش درصد آلودگی میوه گردید (بینام، 1387). گزارش گردیده است، آگاهی مصرف کنندگان محصولات باغبانی از خطرات استفاده از ترکیبات شیمیایی که در مرحله پس از برداشت استفاده می شود محققان این رشته را برآن داشته که استفاده از ترکیبات طبیعی را در کنترل ضایعات انباری گسترش دهند. استفاده از واکسهای طبیعی یا ترکیبات روغنهای گیاهی نمونه ای از این تلاش ها میباشد (بروک[16]، 1979).
صمغ آکاسیا یا صمغ عربی سفید رنگ و محلول در آب است و به طور عمده شامل کربوهیدرات است. صمغ آکاسیا از دو گونه ی آکاسیا به نام های Acasia seyal و Acasia senegal استخراج می شود. صمغ عربی ترکیب پیچیدهای از ساکاریدها و گلیکوپروتئینها میباشد. این صمغ خوراکی، پایدار کننده و امولوسیون کننده اسانس و طعم میوه است. (ویلیام و فیلیپ[17]، 1998). صمغ عربی پوشش جدید خوراکی است که جهت کاهش اتلاف رطوبت و حفظ و نگهداری محصولات باغبانی به مدت طولانی استفاده می شود (کریل ,2006؛ علی و همکاران،2010؛ عباسی و همکاران، 2009).
یکی از دیگر ترکیباتی که جهت کاهش اتلاف رطوبت و حفظ و نگهداری میوه در طول دوره انبارداری استفاده می شود کاربرد روغن است. استفاده از روغن کاهش وزن و تعرق میوه را در طول دوره انبارداری کاهش میدهد (دوریا و همکاران[18]، 2007). جو و همکاران[19] (2005) گزارش دادند که استفاده از روغنهای گیاهی سلولهای غشا پوست میوه را تثبیت کرده و پیری سلول را به تأخیر میاندازد. در میوه های سیب تیمار شده با روغنهای طبیعی، فسفولیپیدها و روغنهای گیاهی از تجزیه کلروفیل جلوگیری نمود.
به منظور جلوگیری از کاهش رطوبت و حفظ خصوصیات کیفی میوه انار در طی انبارمانی تاثیر مواد پوششی صمغ عربی، روغن بادام تلخ و سیلیکات سدیم مورد بررسی قرار گرفت، بنابراین پژوهش حاضر به منظور بررسی موارد زیر انجام گردید:
1- استفاده از روغن بادام تلخ باعث کاهش از دست دادن آب و چروکیدگی پوست میوه انار و جلوگیری از کاهش کیفیت پوست میوه انار می شود.
2- استفاده از سیلیس موجب حفظ کیفیت پوست میوه انار میشود.
خرید فایل متن کامل این پایان نامه :
3- افزودن سیلیس به صمغ عربی یا روغن بادام تلخ باعث افزایش کارایی صمغ عربی در حفظ کیفیت پوست میوه انار می شود.
1 Opara etal.
[2] Duman et al.
[3] Super fruit
[4] Aseri et al.
[5] Melgarejo et al.
[6] Seeram et al.
[7] Holland and Bar-Yaakov
[8] Fawole et al.
1 Zhang and Zhang
[10] Abbot
1 Holcraft et al.
2 Murata
1 Obenland et al.
2 Pronolage
3 Brooks
4 Williams and Phillips
1 Dorria et al.
2 Ju et al.
3 Silicon
4 Ma et al.
5 Cherift et al.
6 Kidane et al.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-05-09] [ 08:34:00 ب.ظ ]
|